Wednesday 12 October 2011

Resipi pesakit diabetis - Lobak kari

Unknown | 00:58 | |
Hasil: 1 hidangan
Ghar Dalam Landscape, Malta
Ghar Dalam Landscape, Malta (Photo credit: travfotos)

Bahan-bahan:
1 pound lobak Segar; dipotong 1/2" hirisan
1 1/2 sudu teh  fruktosa Crystakube;
1 sudu kecil  sawi gaya Dijon ;
1 sudu teh serbuk Kari;
2 sudu minyak Walnut ;
2 sudu besar Kismis;
2 sudu besar parsli segar dicincang ;

Cara penyediaan:

  1. Dalam periuk yang besar, isikan air kira-kira 1" dan biarkan air hingga mendidih. Letakkan lobak dalam pengukus sayur-sayuran di atas air mendidih dan tutup ketat. Biarkan selama 20 minit dan keluarkan dari pengukus.
  2. Sementara itu, di dalam mangkuk kecil, campurkan bersama fruktosa, limau, atau jus lemon, sawi dan serbuk kari.Panaskan minyak Walnut dalam kuali besar, kemudian tambahkan lobak merah dan kismis. Biarkan selama 2 minit. Tuangkan sos ke atas lobak merah dan masak, kacau campuran kira-kira 2 minit lebih. Taburkan dengan pasli. 

PERTUKARAN CAL: 76; CHO: 0mg; CAR: 13g; PRO: 1g; SOD: 68mg; Lemak: 3g:

Sumber: Diabetic Recipes
Enhanced by Zemanta
Share this article

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2015 DIABETIC RECIPES • All Rights Reserved.
Blogger Templates Design by BTDesigner • Powered by Blogger