Ghar Dalam Landscape, Malta (Photo credit: travfotos) |
Bahan-bahan:
1 pound lobak Segar; dipotong 1/2" hirisan
1 1/2 sudu teh fruktosa Crystakube;
1 sudu kecil sawi gaya Dijon ;
1 sudu teh serbuk Kari;
2 sudu minyak Walnut ;
2 sudu besar Kismis;
2 sudu besar parsli segar dicincang ;
Cara penyediaan:
- Dalam periuk yang besar, isikan air kira-kira 1" dan biarkan air hingga mendidih. Letakkan lobak dalam pengukus sayur-sayuran di atas air mendidih dan tutup ketat. Biarkan selama 20 minit dan keluarkan dari pengukus.
- Sementara itu, di dalam mangkuk kecil, campurkan bersama fruktosa, limau, atau jus lemon, sawi dan serbuk kari.Panaskan minyak Walnut dalam kuali besar, kemudian tambahkan lobak merah dan kismis. Biarkan selama 2 minit. Tuangkan sos ke atas lobak merah dan masak, kacau campuran kira-kira 2 minit lebih. Taburkan dengan pasli.
PERTUKARAN CAL: 76; CHO: 0mg; CAR: 13g; PRO: 1g; SOD: 68mg; Lemak: 3g:
Sumber: Diabetic Recipes
0 comments:
Post a Comment